Angsttandarts Capelle aan den IJssel2019-08-27T12:10:11+00:00

Angsttandarts Capelle aan den IJssel

Een angsttandarts in Capelle aan den IJssel vindt u bij Capels Tandheelkundig Centrum. Een van de meest voorkomende fobieën in Nederland is dentofobie of odontofobie, oftewel tandartsangst. Om ook de mensen met deze fobie te helpen, hebben wij een angsttandarts bij Capels Tandheelkundig Centrum. Hieronder leest u meer over onze angsttandarts in Capelle aan den IJssel.

Redenen tandartsangst 

Er zijn vele verschillende redenen waarom mensen een tandartsangst hebben en naar een angsttandarts in Capelle aan den IJssel gaan. De oorzaak voor deze angst kan zijn dat mensen bang zijn voor het geluid van de boor of de pijn, prikangst hebben, nare verhalen hebben gehoord, zich schamen voor hun tanden of omdat zij het idee hebben dat hun gebit niet meer te redden is. Er zijn ook veel mensen die een slechte ervaring met een tandarts hebben gehad of mensen die zich te veel overgeleverd voelen aan hun tandarts.

Deze angsten komen vaak voort uit onbegrip, de hoge werkdruk of slechte communicatie van de tandarts. Dit kunnen oorzaken zijn waarom de behandelingen bij een ‘gewone’ tandarts niet goed verlopen. Vaak heeft dit als gevolg dat een patiënt zich niet serieus genomen voelt of zich voor het idee schaamt, dit zorgt vervolgens weer voor een groeiende gebitsproblemen. Deze gebitsproblemen hebben weer als gevolg dat u leidt aan ongemakken en pijn. Het kan daarbij ook nog eens serieuze gevolgen hebben voor uw zelfvertrouwen en sociale contacten. Een angsttandarts in Capelle aan den IJssel is dan de oplossing voor u! 

Hulp door angsttandarts Capelle aan den IJssel

Herkent u zichzelf in bovenstaande situatie? Neem dan snel contact met Capels Tandheelkundig Centrum op en meld u aan bij onze angsttandarts in Capelle aan den IJssel. Onze tandarts kan u helpen met het beheersen of verminderen van uw angst. Wij hebben al veel ervaring met het behandelen van mensen met (extreme) angst voor de tandarts. Wij hanteren een persoonlijke manier van begeleiden waardoor u zichzelf al snel meer op uw gemak voelt. Voor iedereen is er een oplossing voor de staat van uw gebit, hoe slecht dat ook is. U hoeft zich er in ieder geval niet voor te schamen. Onze ervaren tandartsen hebben al veel gezien. Onze angsttandarts in Capelle aan den IJssel is al blij als u de eerste stap zet om bij ons in de praktijk langs te komen. 

Aanpak oorzaak angsttandarts Capelle aan den IJssel. 

Onze angsttandarts in Capelle aan den IJssel zal niet alleen de gevolgen, maar ook de oorzaak van het probleem proberen aan te pakken. Op korte termijn zijn narcosebehandelingen en lachgas effectief maar hier wordt niet het echte probleem mee aangepakt. Wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, zult u angstig blijven. Onze angsttandarts is natuurlijk geen psycholoog maar zal door goed te luisteren en een praktisch ingestelde blik naar uw probleem kijken. Dit zorgt ervoor dat we u vaak verder kunnen helpen. 

Behandeling bij angsttandarts Capelle aan den IJssel

Gedurende de behandelingen bij onze angsttandarts in Capelle aan den IJssel houdt u altijd de controle. Er zal niks gebeuren waar u niet achter staat. Voor elke behandeling krijgt u uitleg over de dingen die de angsttandarts gaat doen. Tijdens de behandeling beschrijft de tandarts waar hij mee bezig is en wordt er constant gelet op uw reactie en lichaamstaal. Ontdekken we een afwijkend iets? Dan reageren we hier proactief op. Wij gaan altijd voor een open communicatie en overleg met de patiënt. Het is ook mogelijk om een kleine pauze tijdens de behandeling in te lassen als het voor u teveel wordt. 

Neem contact met ons op om een vrijblijvend gesprek met onze angsttandarts in Capelle aan den IJssel in te plannen of kom langs voor meer informatie.