Kindertandarts Capelle aan den IJssel2019-08-27T12:08:48+00:00

Kindertandarts Capelle aan den IJssel

Een kindertandarts in Capelle aan den IJssel vindt u bij Capels Tandheelkundig Centrum. U kunt bij ons terecht met alle kinderen tot 18 jaar. Vanaf hun 18e verjaardag kunnen uw kinderen bij onze gewone tandarts terecht. Door uw kind van jongs af aan al mee te nemen naar onze kindertandarts in Capelle aan den IJssel, zorgt u ervoor dat uw kind sneller went aan de tandarts en de bijbehorende behandelingen. 

Het gaat er bij jonge kinderen voornamelijk om dat zij kennis maken met alles omtrent gebitsverzorging. Waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld het tandenpoetsen, hoe uw kind dit het beste kan doen en hoe vaak, hoeveel tandpasta op de tandenborstel gaan moet worden en hoe lang het tandenpoetsen moet duren. Gedurende elk bezoek aan de kindertandarts in Capelle aan den IJssel zal het gebit van uw kind gecontroleerd worden. 

Behandeling kindertandarts Capelle aan den IJssel

Zodra uw kind niet behandeld kan worden door een ‘gewone’ tandarts, om wat voor reden dan ook, komt u al snel uit bij een speciale kindertandarts in Capelle aan den IJssel. Redenen die hiervoor zijn, zijn bijvoorbeeld gedragsproblemen, vele gaatjes op jonge leeftijd, extreme angst of andere problemen. Onze kindertandarts weet precies hoe hij hiermee om moet gaan. Er wordt altijd voldoende tijd genomen om uw kind te onderzoeken en zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de klacht(en) van uw kind. 

Er zijn geen kinderen die niet welkom zijn bij onze kindertandarts in Capelle aan den IJssel. Ook de kinderen met gedragsproblemen of met een lichamelijke of geestelijke beperking kunnen behandeld worden door onze tandarts. Dankzij de ervaring met het behandelen van kinderen kan onze tandarts snel de juiste inschatting maken hoe het kind het beste benadert kan worden. Onze kindertandarts zal uw kind op zijn of haar gemak stellen en legt alles wat er gebeurt uit op een manier die het kind zal begrijpen. Hierdoor zal uw kind het bezoek aan onze kindertandarts in Capelle aan den IJssel als minder eng ervaren. 

Angst voor tandarts

Er zijn kinderen die heel erg bang zijn voor een tandarts, maar zij zijn dit meestal niet voor onze kindertandarts in Capelle aan den IJssel. Of ze zijn het niet meer na het kennismaken. Bij de eerste afspraak van uw kind bij onze tandarts, zal de kindertandarts uitgebreid de tijd nemen om alles goed te bespreken. Wanneer het kind zich meer op zijn of haar gemak voelt, zal de kindertandarts ook meer contact opzoeken met het kind en dit geleidelijk opbouwen. Uw kind mag in de stoel gaan zitten, terwijl de tandarts alle instrumenten uitlegt aan uw kind. Zodra het kind zich volledig veilig voelt, zal de kindertandarts pas het gebit van uw kind bekijken. Blijkt het dat uw kind meerdere behandelingen nodig heeft bij onze kindertandarts in Capelle aan den IJssel, dan zal u samen met de tandarts het behandelplan bespreken. 

Afspraak maken kindertandarts Capelle aan den IJssel

Capels Tandheelkundig Centrum heeft nog meerdere plekken beschikbaar bij de kindertandarts in Capelle aan den IJssel. Capels Tandheelkundig Centrum is er voor heel het gezin, uw kind kan terecht bij onze kindertandarts, terwijl u bij onze gewone tandarts terecht kan. Onze patiënten krijgen allemaal een vaste tandarts. Dit zorgt ervoor, en vooral voor uw kind, dat er een vertrouwensband kan worden opgebouwd. Wilt u een afspraak maken bij onze kindertandarts in Capelle aan den IJssel? Neem dan telefonisch contact op, mail ons of kom langs in onze praktijk.